Mystery United shirtsponsor van 16-voudig kampioen Luxemburg

Mystery United x F91 Dudelange

Met grote trots kunnen we aankondigen dat Mystery United met ingang van seizoen 2023-2024 shirtsponsor wordt van 16-voudig Luxemburgs kampioen F91 Dudelange.

F91 Dudelange werd opgericht in 1991 na een fusie tussen Alliance Dudelange, Stade Dudelange en US Dudelange. Sinds 2000 wist de club uit het zuiden van het groothertogdom maar liefst 16 keer beslag te leggen op de landstitel, 8 keer werd de beker gewonnen. De club speelt haar wedstrijden in het Stade Jos Nosbaum, dat een capaciteit van bijna 3.000 toeschouwers heeft. Afgelopen woensdag ‘debuteerden’ we op het shirt tijdens de overwinning in de voorronde van de Conference League tegen St. Patrick’s Athletic (2-1).

Europees succes
In seizoen 2018-2019 schreef de club geschiedenis door zich als eerste Luxemburgse club ooit te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. In de voorrondes werd afgerekend met onder meer Legia Warschau en CFR Cluj. In de groepsfase wachtten een paar echte krakers, met een zware loting tegen AC Milan, Olympiakos en Real Betis. Op bezoek in het legendarische stadion San Siro kwamen de dappere Luxemburgers zelfs nog even op voorsprong. Uiteindelijk hield het avontuur op na de groepsfase, nadat er één punt werd gepakt tegen Betis. Maar F91 Dudelange had zichzelf op de kaart gezet.

F91 en Mystery United
F91-aanvoerder Bruno Freire en Stan Hoff van Mystery United.

Een jaar later herhaalde Dudelange het kunststukje opnieuw. In seizoen 2019-2020 werd wederom de groepsfase van de Europa League gehaald! Tegenstanders waren APOEL Nicosia, FK Qarabag en Sevilla. Dit keer werd Dudelange ook de eerste Luxemburgse club ooit met een overwinning in de groepsfase. Een spannend duel op bezoek bij APOEL werd met 3-4 gewonnen. Historie!

Mooie kans
“Deze samenwerking met Dudelange is voor ons een unieke kans om op het shirt te staan van een ploeg die bijna jaarlijks actief is in Europa”, aldus Mystery United-eigenaar Stan Hoff. “Daarnaast gaan we later dit jaar iets heel gaafs doen samen met F91 Dudelange, maar dat blijft nog even geheim. Bij Mystery United zijn we gek op cult en dat is F91 Dudelange wat ons betreft zeker! Maar ze mogen zeker niet onderschat worden, zoals veel clubs in het Europese voetbal al hebben ondervonden.”

Europa in
Na de presentatie van het nieuwe Mystery United-logo in juli 2023 volgen het komende half jaar nog meer vernieuwingen. We zijn inmiddels actief in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk, maar meer landen gaan in de nabije toekomst volgen. Stan Hoff met een knipoog: “Net als Dudelange, trekken we Europa in!”

Het nieuwe shirt was al te zien op het officiële Twitter-account van de Conference League.