De 10 mooiste voetbalshirts op het WK 2022

Brazilië uitshirt 2022

Door Jip Lanjouw

Het grootste voetbaltoernooi van de wereld staat weer voor de deur! Om hiervoor in de stemming te komen, hebben we een selectie gemaakt van de 10 mooie voetbalshirts die te zien zijn tijdens WK 2022 in Qatar.

Wales Thuisshirt 2022

10. WALES – Thuisshirt

Dit is een uitstekende beginner van onze top-10. Adidas brengt hiermee echt een prima shirt uit. Het patroon op het shirt is subtiel en erg fraai. De kleurkeuze is uitstekend en wat ons betreft is het een verademing dat er geen geel meer in het shirt van Wales te vinden is. Zou Gareth Bale in dit shirt zijn land naar de knock-outfase leiden in een poule met Engeland, VS en Iran? (foto: Wales)

+ Mooie kleurencombinatie
+ Geen geel meer in het shirt
+ Subtiel patroon

Kroatië uitshirt 2022

9. KROATIË – Uitshirt

Dit is een nieuwe twist op het iconische Kroatië-design. Het is een gedurfd shirt, maar wij kunnen hem wel waarderen! De herkenbare blokjes die steeds meer vervagen en het rode Nike-logo past goed op het shirt. Ook de kleur valt in de smaak. Kroatië is altijd een gevaarlijke outsider en ze zullen waarschijnlijk met België uit gaan maken wie er eerste wordt in de poule.

+ Mooie kleurstelling met het rode Nike-logo
+ Vervagende blokjes
+ Iconisch Kroatisch design

Argentinië uitshirt 2022

8. ARGENTINIË – Uitshirt

Dit shirt van Argentinië ziet er vlammend uit! Het paarse shirt van Argentinië is een keer wat anders dan wat wij van het land van Pluisje en Leo gewend zijn. Maar wij zijn wel fan! De vlammen op het shirt lopen mooi over en de Adidas-strepen matchen met het shirt. Wat ons betreft hoort dit shirt zeker thuis in de top 10 van mooiste voetbalshirts tijdens dit WK. Zou Messi met ‘zijn’ Argentinië na de verloren finale in 2014 dit keer wel de wereldbeker in de wacht kunnen slepen?

+ Vlammotief komt goed uit de verf
+ Opvallende kleur
+ Matchende Adidas-strepen

Brazilië uitshirt 2022

7. BRAZILIË – Uitshirt

Wat een kleurencombinatie is dit! Het groen met blauw en een héél klein beetje geel vinden wij fantastisch gevonden en het past perfect bij de Seleçao. De jaguarprint maakt dit moderne shirt af en die 5 sterren boven het logo van de Braziliaanse voetballand wordt ieder land bang. Met spelers als Neymar, Vinicius Jr., Antony, Richarlison en Casemiro in de selectie is Brazilië misschien wel de grootste kanshebber op het winnen van de wereldbeker.

+ Fantastische kleurencombinatie
+ Jaguarprint doet het goed
+ Prettige, vrolijke samenhang

Denemarken 3e shirt 2022

6. DENEMARKEN – 3e shirt

Hoewel het feitelijk een ‘protestshirt’ is van Hummel, weten wij het 3e shirt van Denemarken wel op waarde schatten! Het Deense sportmerk maakt een anti-Qatar statement door het logo van de Deense bond en dat van Hummel in dezelfde kleur te drukken als het shirt. Zelf zei Hummel erover: “Zwart is de kleur van de rouw. We steunen het Deense elftal volledig, maar dat is niet hetzelfde als Qatar steunen als gastland. Wij vinden dat sport mensen moet samenbrengen. En wanneer dat niet gebeurt, willen we een statement maken.”

De shirts zijn niet alleen geïnspireerd op het EK 1992, als eerbetoon aan het grootste voetbalsucces van Denemarken, maar ook een protest tegen Qatar en de mensenrechtensituatie in dat land. Buiten dat vinden we het shirt ook stijlvol en simplistisch en dat maakt hem juist zo mooi.

+ Simpel, maar stijlvol
+ Volledig zwart
+ Belangrijk statement

Engeland uitshirt 2022

5. ENGELAND – Uitshirt

Dit is een uitstekende moderne update van het uitshirt van Engeland in 1990. Een lekker rood shirt met mooie lichtblauwe details en een bijpassende blauwe kraag. Over het lichtblauw in het logo kun je discussiëren, maar dat geven wij het voordeel van de twijfel. Nike heeft hier uitstekend werk geleverd, want met dit shirt kun je absoluut home komen. De Engelsen zullen revanche willen voor de verloren EK-finale van 2021, maar voor Italië hoeft men aan de andere kant van de Noordzee niet te vrezen…. Is it finally coming home again?

+ Mooie kraag
+ Geïnspireerd op het shirt uit 1990
+ Het lichtrood matcht goed met de blauwe details

Japan thuisshirt 2022

4. JAPAN – Thuisshirt

Schrik niet van het patroon! Op het eerste gezicht lijkt het een heel druk shirt, maar als je er beter naar kijkt valt het wel mee. Het patroon ziet er dynamisch uit de herkenbare witte Adidas-strepen doen het wel goed met de rode lijnen aan de zij- en onderkant. Dit Japanse kunstwerk mag wat ons betreft dan ook niet ontbreken in deze lijst. Hebben ze toch nog iets, want in een poule met Spanje en Duitsland zien we ze niet ver komen op het WK… Maar aan het shirt ligt het niet!

+ Dynamisch patroon
+ Rustige kleurencombinatie

Zuid-Korea uitshirt 2022

3. ZUID-KOREA – Uitshirt

Toen we dit shirt zagen waren we meteen verkocht! Deze kleuren op het shirt passen op de een of andere manier uitstekend bij elkaar. Ook het logo van het Aziatische land knalt er mooi uit. Het shirt heeft iets weg van het shirt van RB Leipzig uit seizoen 2020-2021. Wij verheugen ons er nu al op om Heung-Min Son in dit prachtige shirt te zien schitteren, al wordt het voor de Zuid-Koreanen een hels karwei de poulefase te overleven tussen Portugal, Uruguay en Ghana.

+ Kleurig
+ Logo knalt er lekker uit

Verenigde Staten uitshirt 2022

2. VERENIGDE STATEN – Uitshirt

Wat een speciaal shirt van de VS! De meningen zijn hierover erg verdeeld, maar wij vinden hem wel wat hebben. Het is voor het eerst dat Nike hun logo niet op de voorzijde plaatst, maar alleen op de mouwen. Hierdoor kan het USA-logo pontificaal in het midden komen te staan, vinden we gaaf! Wat ons betreft verdient dit shirt een plek in de top 3!

+ Logo in het midden is een keer wat anders
+ Mooie kleurstelling en leuk patroon
+ Nike ‘swoosh’ op de mouwen

Mexico uitshirt 2022

1. MEXICO – Uitshirt

En dan het mooiste tenue dat je gaat zien op het WK voetbal in Qatar, het uitshirt van Mexico! Alles klopt aan dit shirt, het nieuwe logo is het mooiste logo van het toernooi, de kleurencombinatie is perfect en het Azteken-patroon op het shirt is adembenemend. De Mexicanen weten wel wat een mooi shirt is. Of ze het ook op het veld laten zien moet nog blijken, het lijkt erop dat ze de strijd aan moeten gaan met Polen voor plek 2 achter Argentinië. 

+ Subliem logo
+ Azteken-patroon
+ Mooie combinatie van typische Mexicaanse kleuren

We zijn erg benieuwd naar het toernooi en de prestaties die Nederland en België gaan leveren. Bedankt voor het lezen! Voetbalshirtfan? Check dan snel onze Mystery Boxen!