Puma drijft supporters tot waanzin met derde shirts: ‘We betreuren de woede van de fans’

bvb 3e tenue puma

Door Bryan Buffing

De een heeft het liefst een traditioneel shirt met zo min mogelijk poespas, voor de ander kan het niet gek genoeg zijn. Over smaak valt nu eenmaal te twisten. Toch zijn we het allemaal over een ding eens; de nieuwe shirts van Puma kunnen niet.

De een heeft het liefst een traditioneel shirt met zo min mogelijk poespas, voor de ander kan het niet gek genoeg zijn. Over smaak valt nu eenmaal te twisten. Toch zijn we het allemaal over een ding eens; de nieuwe shirts van Puma kunnen niet.

Het logo van een club is heilig. Daar mag je niet aankomen. Het is al een verschrikking dat veel logo’s ineens in andere kleuren op het tenue staan. Feyenoord dat ineens een geel logo op de borst heeft bijvoorbeeld. Supporters zijn daar niet blij mee. van het logo blijf je af! Bij Puma begreep iemand die boodschap verkeerd, diegene verstond tijdens de meetings iets anders en dacht: ‘Het logo moet eraf’.

Het logo van een club is heilig.

En dus spelen clubs als Borussia Dortmund, PSV, Manchester City, Marseille, Fenerbahce en ga zo maar door in de Europese toernooien zonder clublogo, maar met foeilelijk de naam uitgeschreven op het shirt. Er is veel kritiek op de tricots. Dat begon al toen het ontwerp uitlekte. Borussia Dortmund reageerde direct dat het shirt op de uitgelekte afbeeldingen niet het juiste shirt was en vroeg de supporters om geduld.

Natuurlijk zou bij een traditieclub als BVB het logo niet ontbreken op de borst. Feitelijk is dat juist. In het duel tegen Besiktas stond er inderdaad een logo op de borst. Dat deze praktisch niet te zien was, dat is een ander verhaal. Het ging om een transparant logo waarbij een havik nog moeite zou hebben om het te spotten. Supporters voelden zich op zijn zachts gezegd genaaid en kwamen in actie: ‘Het logo is geen speelgoed’ en ‘Wie het logo niet respecteert, is de club niet waard’ stond er op spandoeken.

In het Champions League-duel met Sporting Portugal speelt BVB weer met het originele logo op de borst.

De boodschap kwam aan bij Puma. “We betreuren de woede van de fans en willen ons excuseren. We luisteren naar de feedback en nemen dit mee in toekomstige shirts”, was de reactie. De supporters van Die Borussen hebben het gelukkig wel voor elkaar gekregen. In het Champions League-duel met Sporting Portugal speelt BVB weer met het originele logo op de borst.

Het zou mooi zijn als het kledingmerk dit ook doet bij de andere slachtoffers van dit shirt. Want die supporters hebben zich misschien minder laten horen, ook zij willen het logo gewoon op de borst zien bij hun helden. De marketingman van Puma zal wellicht tevreden zijn, want over het shirt is veel gesproken en het staat volop in de aandacht. Al zou ik graag de verkoopcijfers willen zien. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand zo’n shirt vrijwillig heeft gekocht. Mochten die mensen er toch zijn, dan stel ik een levenslang stadionverbod voor en gun ik het je dat je met je blote voeten op een blokje LEGO gaat staan.

——–

In onze Mystery Boxen vind je deze shirts uiteraard niet 😉 HIER scoor je een Mystery Box!